Wat is sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeut kan u  bijstaan wanneer u een blessure heeft. Daarnaast adviseert hij u over de opbouw van de training, over schoeisel, over braces en helpt hij bij het voorkomen van een (nieuwe) blessure.

Behandeling

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met onze fysiotherapeut en wordt er in kaart gebracht wat uw lichamelijke klachten zijn. Mede op basis van uw verwachtingen en doelen worden er testen en metingen afgenomen.

De behandeling wordt ingericht op basis van de uitslagen van deze testen en metingen.

Gedurende, en aan het eind van de behandeling zullen er her-testen uitgevoerd worden.

Van Kasteel Fysiotherapie heeft een nauwe samenwerking met verschillende sportverenigingen in de regio, met (para-)medici en verwijzers.  

Voor wie?

Beginnende sporters krijgen van onze fysiotherapeuten ondersteuning bij het opbouwen van activiteiten, bij prestatieverbetering en kunnen terecht voor adviezen over preventie. Ook wedstrijd sporters kunnen bij onze fysiotherapeuten terecht voor een sport- specifieke revalidatie, revalidatie na een operatie of gerichte therapie om blessures te voorkomen.

Zowel voor breedte- als voor wedstrijdsporters wordt er in samenspraak met de fysiotherapeut een passende behandeling opgesteld.