Wat zijn handspalken?

In onze praktijk kunt u, bij een handfunctie probleem, terecht voor spalken. Onze opgeleide therapeut heeft ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken voor vingers, hand, pols en onderarm.

Het maken van een handspalk kan worden gebruikt om de handfunctie te vergroten, te behouden of te trainen. Handspalken worden individueel op maat gemaakt van thermoplastische materialen. Deze worden individueel op maat gemaakt. Afhankelijk van uw probleem, de reden en het doel van de spalk, bepaalt de therapeut uit welk materiaal de spalk zal bestaan, welke uitvoering/fitting gekozen wordt en wat de draagfrequentie is. 

Werkwijze

Afhankelijk van uw klachten/ beperkingen ontwerpt en maakt de therapeut een statische handspalk. Dit kan zijn een spalk voor vingers, duim en pols. De therapeut weet welk spalkmateriaal en welke soort spalk geschikt is voor welk doeleinde en wat het beste bij u past. Evaluatie vindt binnen een week plaats. Bij problemen met de spalk zal altijd direct contact opgenomen moeten worden met de ergotherapeut.