Wat is geriatrie fysiotherapie?

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatrie fysiotherapeut).

Behandeling

Deze fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. U  doet vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Naast de behandelingen in de praktijk kunnen de behandelingen ook thuis plaatsvinden.
Hiervoor is een verwijsbrief nodig van de arts of medisch specialist.

Voor wie?

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met  een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup en/of andere ouderdomsverschijnselen.

Onze praktijk is aangesloten bij: gfngroningen.nl.

Geriatrie Fysiotherapie Netwerk Groningen 

Het doel van het Geriatrie Fysiotherapie Netwerk Groningen is een zorgketen te ontwikkelen waarbij alle behandelaars vanuit hetzelfde perspectief naar de geriatrische patiënt kijken. Dit kan de kwaliteit van de zorg voor ouderen ten goede komen.