Wat is Corpus VR?

Bij Fysiotherapie van Kasteel kun je terecht voor een Virtual Reality (VR) behandeling voor hoofd, nek en schouderklachten. Wij gebruiken hiervoor Corpus VR als aanvulling op de normale behandeling. De Corpus VR methode wordt gebruikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. 

Corpus VR biedt op een leuke en unieke manier oefeningen via een virtuele omgeving, die aangepast zijn op bestaande oefeningen en op jouw mogelijkheden. Een combinatie van bewegen, spel en therapie. We begeleiden jou in een virtuele omgeving en volgen dit via een tablet. Corpus VR helpt bij het verminderen van pijn en bewegingsangst. De verschillende VR games zullen je  uitdagen om meer  in beweging te komen ondanks de klachten.

Welke klachten behandelen we op dit moment met Corpus VR?

  • Trauma gerelateerde klachten (bijvoorbeeld een whiplash)
  • Bewegingsangst
  • Aspecifieke (chronische) nekklachten
  • Artrose
  • KANS klachten (klachten arm, nek en schouder)
  • SOLK klachten (onverklaarbare lichamelijke klachten)
  • JPS /cMCI motor control impairment

Hoe werkt het?

Je zet de (mobiele) VR headset op en komt in een VR game terecht. Via een tablet kan jouw therapeut alles zien, jouw oefeningen selecteren en instellen. Door de games wordt je aangezet tot bewegen. Corpus VR vraagt tussentijds naar je pijnscores, zodat we dit kunnen monitoren en kunnen we op deze manier de voortgang bijhouden.

Thuis aan de slag? 

Je download hiervoor de Corpus VR Personal App, zodat je na je consult verder aan de slag kan. 

Of je nou thuis bent of op werk, op een plezierige en motiverende manier kun je nu je oefeningen doen en afgeleid worden van de pijn. Allemaal in je eigen tempo! Je hebt hiervoor wel een smartphone nodig, bij ons kun je een VR-bril lenen. 

Kan ik gebruik maken van Corpus VR?

Tijdens het eerste consult zullen we bepalen of Corpus VR onderdeel kan uitmaken van jouw behandelplan en dit zal voldoen aan jouw behoeften. De behandelingen met de VR bril worden door de meeste zorgverzekering vergoed.