Wat is golf-fysiotherapie?

Golfen is een intensieve sport; een samenspel van beweging, kracht en coördinatie.
Als u een verkeerde beweging maakt en daardoor uw gewrichten en spieren overbelast, kunnen blessures ontstaan.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Blessurebehandeling en preventie
  • Wij helpen u ook met het verbeteren van uw golfswing of het verlagen van uw handicap

Golfkliniek Noord

Golfkliniek Noord is gespecialiseerd in golf-fysiotherapie en golf-fitness. De golf-fysiotherapeuten en fitness-specialisten zijn zeer ervaren en hebben landelijk en wereldwijd erkende licenties. Ze leveren maatwerk voor uw golfvraag en ambities,  in samenwerking met uw golfprofessional. Dit maakt Golfkliniek Noord uniek in het Noorden.

Werkwijze 

De benadering van Golfkliniek Noord is gebaseerd op een "biomechanische benadering" van de golfswing. Wij onderzoeken hoe uw lichaam zich beweegt om de golfclub te begeleiden. 

De golf-fysiotherapeut analyseert de lichamelijke mogelijkheden als lenigheid, kracht, balans en conditie om een juiste golfswing uit te voeren.

Uw teaching Professional leert u de juiste houding, grip en uitvoering van uw golfswing. 

De golf-fysiotherapeut en de Pro kunnen als team nauw samen om u als  golfer een compleet programma te kunnen bieden voor het verbeteren van de totale swing.

Eerst zal het lichaam in staat moeten zijn de juiste beweging uit te kunnen voeren, pas daarna kunt u als golfer een soepeler, gelijkmatiger en krachtiger golfswing maken.

Vele swingfouten, ongelijkmatige swings, blessures en slechte golfscores zijn het gevolg van het niet instaat zijn om een biomechanisch juiste golfswing te maken.
De oorzaak kan liggen in verkorte spieren, gewrichtsbeperkingen met bewegingsbeperking als gevolg, of een slechte balans en te zwakke golfspieren.
U kunt zelf oefenen, maar met de hulp van onze golf-gecertificeerde fysiotherapeut kan er een golf-specifiek programma voor u persoonlijk gemaakt worden voor een sneller en langduriger resultaat.

Voor meer informatie zie: golfkliniek.nl.