Wat zijn beweegprogramma’s en oefengroepen?

Afhankelijk van uw klacht/ aandoening zal onze fysiotherapeut een programma samenstellen dat specifiek gericht is op het behandelen van uw klacht en heeft als tweede doel het verbeteren of op peil houden van uw conditie.

In de trainingszaal werkt u onder begeleiding van onze therapeut aan uw programma, met gebruik van de fitnessapparatuur of middels zogenaamde functionele trainingstherapie. In de eerste instantie zal dit een op een zijn, wanneer u de oefeningen genoeg eigen hebt gemaakt traint u met meerdere patiënten tegelijkertijd, in een oefengroep.

Tussentijds wordt uw voortgang gecontroleerd door uw therapeut. Uw therapeut houdt de vinger aan de pols en stuurt bij waar nodig.

Een belangrijk kenmerk van het trainen is dat uw eigen inzet voor een groot deel het succes van de behandeling bepaalt. Dit betekent dat u bij deze behandelvorm veel controle over uw behandeling heeft.

Oefengroepen

U kunt bij ons terecht in verschillende beweeggroepen. Beweeggroepen worden gevormd met mensen met soortgelijke klachten. Elk beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl bij mensen met een chronische aandoening. 

Wij bieden de volgende beweegprogramma’s aan: