Bent u niet in staat om naar de praktijk te komen? Wij bieden zorg op afstand!

Wat is E-health?

E-health betreft het gebruik van nieuwe digitale communicatietechnologieën ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Van Kasteel fysiotherapie heeft haar eigen E-health programma ontwikkeld waarmee wij zorg op afstand aanbieden. 

Voor wie?

E-health is geschikt voor mensen die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen vanwege gezondheidsrisico’s. Ook kwetsbare ouderen vallen onder deze doelgroep.

Behandeling

U volgt thuis een bewezen effectief oefenprogramma. Dit oefenprogramma bestaat uit een serie in moeilijkheidsgraad toenemende been- en buikspierversterkende oefeningen, evenwichtsoefeningen en wandelen. Dit schema draagt bij aan uw zelfredzaamheid thuis en uw kwaliteit van leven. Vooraf wordt u goed geïnstrueerd door één van onze fysiotherapeuten door middel van videobellen, zodat u thuis zelfstandig kunt oefenen. Begeleiding gedurende het traject gaat middels telefonisch contact en bellen met beeld. 

Gedurende de eerste periode zal er wekelijks telefonisch contact zijn tussen de patiënt en de therapeut. Naarmate het programma vordert zal er door u zelfstandiger worden geoefend en wordt het contact maandelijks.

Vergoeding: Het programma wordt vergoed (door de zorgverzekeraar).