Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een geneeswijze waarbij gezondheidsklachten op een natuurlijke manier kunnen worden behandeld. Middels acupunctuur wordt het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam gestimuleerd. Acupunctuur is een holistische geneeswijze waarbij veel aandoeningen kunnen worden behandeld. De behandeling wordt meestal als prettig en ontspannend ervaren en heeft geen nadelige bijwerkingen.

Behandeling

Acupunctuur is een therapievorm die goed kan worden toegepast naast een behandeling in de reguliere gezondheidszorg.
Bij een acupunctuurbehandeling wordt er gebruik gemaakt van acupunctuurnaaldjes, de technieken zijn subtiel en niet pijnlijk.

Acupunctuur heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.
De acupuncturist kijkt naar lichamelijke en emotionele aspecten en kan u de samenhang uitleggen, waardoor u inzicht krijgt in wat voor u belangrijk is.
Met informatie over het effect van gewoontes en voeding op uw klacht krijgt u bovendien handvatten om uw gezondheid actief te ondersteunen.
Elke behandeling wordt steeds aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Afhankelijk van de klacht kan de behandeling worden gecombineerd met massagetechnieken, ooracupunctuur of dry needling. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht.

Voor wie?

Er zijn aandoeningen, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.

Onze acupuncturist is aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. 

Zie voor meer informatie de website van: acupunctuurhoogezand.nl, acupunctuur.nl en bekijk de vergoedingen acupunctuur.