Wat is Slimfit?

SlimFit is in groepsverband trainen door volwassenen met overgewicht.

  • Wil u graag sporten, maar is de drempel om een abonnement af te sluiten bij een sportschool te hoog?
  • Wilt u zich graag fitter voelen en zou u graag wat kilo’s kwijt raken?
  • Wilt u trainen onder deskundige begeleiding?
    Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan ons Slimfit programma.

Deelnemers van de SlimFit groep worden begeleid door een team bestaande uit een fysiotherapeut, een fitnessinstructeur en een voedingsdeskundige. Wij helpen u met het bereiken van een gezonde en verantwoorde levensstijl!

Werkwijze

Ons team begeleidt de SlimFit groep in de fitnesszaal, op vooraf vastgestelde tijden. Voordat er gestart wordt, vindt er een intakegesprek plaats. Wij brengen in kaart hoe uw leef- en gezondheidspatroon er uit ziet en wat u wensen en doelen zijn.
Daarna voert onze fysiotherapeut of fitnessinstructeur een aantal lichamelijke testen bij u uit. Hierbij kunt u denken aan het bepalen van de BMI en het meten van het vetpercentage. Vervolgens wordt er voor u een op maat gemaakt schema opgesteld.
De testen worden om de paar weken herhaald en vervolgens geëvalueerd. Aan de hand van de testen en het niveau van dat moment wordt het schema aangepast, zodat u altijd op het juiste niveau aan het sporten bent.
Onze SlimFit groep start op vooraf vastgestelde momenten en het traject duurt drie maanden. Na deze drie maanden kunt u overschakelen op een regulier fitnessabonnement.

Sporten

Alle deelnemers van de SlimFit groep sporten in groepsverband. Daarnaast is er de mogelijkheid om ook op andere tijden in de week, onbeperkt, te komen sporten of mee te doen met de groepslessen!

Voeding

Naast de begeleiding op het gebied van sporten en bewegen, wordt u begeleid door een voedingsdeskundige. De voedingsdeskundige geeft u informatie over hoe u gezonde en verantwoorde voeding kunt toevoegen aan uw voedingspatroon. Dit betekent dus geen shakes, geen strenge diëten en geen vooraf bepaalde weekmenu’s, maar handige tips en trucs waar u wat aan heeft.