Wat is spinal mouse?

De SpinalMouse helpt bij het diagnosticeren van rugklachten. Het geeft inzicht in waar de problematiek zit. Het analyseert zowel de stand en de bewegelijkheid van de totale wervelkolom, als die van de wervelsegmenten onderling.
De meting vindt plaats langs elektromechanische weg, is hierdoor niet belastend voor de patiënt, en dus vaker achter elkaar uit te voeren.

Werking

De werking van de SpinalMouse is snel, eenvoudig en betrouwbaar. De metingen worden uitgevoerd door het bewegenvan het draadloze apparaat langs de wervelkolom. De relevante gegevens worden verzameld en verwerkt op de computer. Na een behandelperiode kan er opnieuw een scan gemaakt worden en wordt inzichtelijk wat er verbeterd is en waar er nog problemen zitten.

Grafische voorstelling

SpinalMouse-software visualiseert de stand en het bewegen van de wervelkolom en de wervels onderling, evenals de storing in het bewegend functioneren.
Verzamelde gegevens van de patiënt wordt vergeleken met normatieve gegevens en direct omgezet naar grafische voorstellingen van de wervelkolom.
De resultaten kunnen direct worden bekeken.