De Beweegkuur is een twee jaar durend programma dat volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Onder begeleiding van een leefstijlcoach, een diëtist en een fysiotherapeut werken we samen aan een gezonde leefstijl. Het programma bestaat naast individuele begeleiding op het gebied van voeding, beweging en leefstijl ook uit groepsbijeenkomsten met de diëtist en fysiotherapeut.

Je kunt meedoen met de Beweegkuur als je een verwijsbrief hebt van de huisarts, je 18 jaar of ouder bent, je een BMI van 25-30 hebt met extra gezondheidsrisico of een BMI hebt van 30 of hoger en als je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken.

Het programma

In het 1e jaar

  • Leefstijlcoach: een intakegesprek en 7 vervolggesprekken
  • Fysiotherapeut: een intakegesprek met individueel beweegplan en 2 groepsbijeenkomsten
  • Diëtist: een intakegesprek met individueel voedingsplan en 3 groepsbijeenkomsten

In het 2e jaar worden nog 5 gesprekken met de leefstijlcoach gepland, 1 groepsbijeenkomst bij de fysiotherapeut en 3 groepsbijeenkomsten met de diëtist.

Kosten

De consulten (leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut) en groepsbijeenkomsten worden betaald vanuit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. Je kunt het programma eventueel nog verder uitbreiden met gesprekken bij de diëtist vanuit de basisverzekering.

U leest hier meer informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie of het Programma Cool.

Meldt u zich aan bij GLI Midden Groningen via het formulier, via info@vankasteel.nl of bel ons (0598-397452).