Wat is Sport je fit?

Bij Sport je Fit vinden wij het belangrijk dat kinderen weer plezier gaan beleven aan bewegen in een groep met andere kinderen. Bij Sport je Fit krijgen kinderen veel individuele aandacht. Dat is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt zeer klein is (max. 15 kinderen).

Programma

Bij van Kasteel hebben wij al jaren ervaring met het begeleiden van kinderen, zowel in groepen als individueel (het Fitkids-traject). De Sport je Fit lessen bestaan uit een half uur fitnesstraining en een half uur sport en spel, waarin wordt gekeken naar de mogelijkheden van het kind. Hiervoor wordt een abonnement afgesloten.

Voor wie?

Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar kunnen te maken krijgen met motorische achterstand, gedragsproblemen, overgewicht of een verminderde conditie die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. 
Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Het sportaanbod bij de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op deze kinderen, daarom dreigt deze groep tussen de wal en het schip te vallen.