Wat is fitkids?

FitKids is een speciaal fitness- en  revalidatieprogramma dat vooral voor kinderen met een beperking (fysiek of verstandelijk) en/of chronisch ziekte is gecreëerd.

FitKids biedt kinderen de kans om in een groep onder professionele begeleiding op een leuke en afwisselende manier te trainen.
Er is altijd een (kinder-)fysiotherapeut gedurende de trainingen aanwezig. 

Deelnemen aan fitkids

Eerst is er een intake. Deze intake wordt gedaan door de kinderfysiotherapeut, die zal  testen afnemen en in een gesprek kijken waar de mogelijkheden liggen om lekker te kunnen trainen. Vervolgens wordt er ook bepaald of je in aanmerking komt voor ons Fitkids programma.
Voor deelname is wel een verwijzing nodig van een  (school-, huis-)arts/specialist.

Hoe lang duurt Fitkids?

Dat beoordeelt de kinderfysiotherapeut in overleg met jou.  Het kan variëren van een periode van 3 maanden tot maximaal een jaar. De training zelf duurt een uurtje.
Er wordt, bij indicatie, een samenwerking met een diëtist, een psycholoog en/of een psychomotorisch therapeut aangeboden.

Vergoeding

Het programma wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Kom je niet in aanmerking voor Fitkids? Dan is Sport je Fit misschien wel iets voor jou!

Onze praktijk is aangesloten bij: fitkids.nl en is onderdeel van het Kinderteam Hoogezand.

Kinderteam Hoogezand

Het Kinderteam is een unieke multidisciplinaire samenwerking tussen kinderdiëtist, logopedist, kinderfysiotherapeut, orthopdedagoog/psycholoog, kinderpsychiater, registerpodoloog en sportfysiotherapeut die gezamenlijke, goed afgestemde en efficiënte zorg bieden.